Δικαίωση θέσεων και ενεργειών ΕΟΚ

Δικαίωση θέσεων και ενεργειών ΕΟΚ

📁 NEA 🕔23.Απρίλιος 2013
Δικαίωση θέσεων και ενεργειών ΕΟΚ

Οι θέσεις , οι πρωτοβουλίες, οι πιέσεις και οι συντονισμένες ενέργειες που ανέπτυξε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης προς την Πολιτεία για αναγνώριση του χαρακτήρα των Αθλητικών Ομοσπονδιών ως κορυφαίων θεσμικών οργάνων του αθλητισμού αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας,

της διοικητικής τους αυτονομίας σύμφωνα με τα διεθνώς κρατούντα αλλά και του σεβασμού της συνταγματικής υποχρέωσης της πολιτείας με βάση το άρθρο 16 του Συντάγματος για την προστασία και την οικονομική ενίσχυση του αθλητισμού επί τέλους δικαιώνονται.

Με την Προσθήκη – Τροπολογία στο σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών που έχει κατατεθεί για ψήφιση στην Βουλή καταργείται με τη διάταξη του άρθρου 6 η ρύθμιση του άρθρου 27 του ν. 4110/2013 η εφαρμογή της οποίας,. όπως αναγνωρίζεται στην Αιτιολογική Έκθεση του ως άνω Σχεδίου Νόμου, « δημιουργεί δυσλειτουργίες και ανυπέρβλητα, οικονομικά, κυρίως, εμπόδια στην καθημερινή και εύρυθμη λειτουργία των Αθλητικών Ομοσπονδιών καθώς για την όσον δυνατόν καλύτερη προετοιμασία των αθλητών τους ενόψει της συμμετοχής τους σε εθνικές, πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις α[αιτείται η έγκαιρη και άμεση επιχορήγησή τους από την εποπτεύουσα αυτές Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.»

Οι θέσεις και προτάσεις αυτές της Ε.Ο.Κ. έχουν εκφρασθεί επανειλειμένα τόσο σε εθνικούς όσο και σε διεθνείς πολιτικούς και αθλητικούς φορείς από τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και αποτελούν πλέον βασικές αρχές του αθλητικού κινήματος.

Χαιρόμαστε για την «ΔΙΚΑΙΩΣΗ»

Share this article with friends