H E.KA.Σ.Θ. ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΔΙΑΛΕΞΗ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ κ. ΝΙΚΟ ΛΥΓΕΡΟ

H E.KA.Σ.Θ. ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΔΙΑΛΕΞΗ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ κ. ΝΙΚΟ ΛΥΓΕΡΟ

📁 NEA 🕔17.Οκτώβριος 2013
H E.KA.Σ.Θ.  ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΔΙΑΛΕΞΗ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ  κ. ΝΙΚΟ ΛΥΓΕΡΟ

 altΗ  Ε.ΚΑ.Σ.Θ.  έχει την τιμή και την χαρά να φιλοξενήσει τον Καθηγητή κ. ΝΙΚΟ ΛΥΓΕΡΟ, ο οποίος σε Διάλεξη που θα πραγματοποιηθεί

θα αναπτύξει το θέμα:  ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ-ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ-ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Την ομιλία του κ. Νίκου Λυγερού, θα προλογίσει η Διευθύντρια του Κέντρου Αίματος του ΑΧΕΠΑ κ. Ελένη Χασαποπούλου-Ματάμη.

 Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Διαλέξεων του Ε.Γ. ΜΙΚΡΑΣ, την ΚΥΡΙΑΚΗ 20 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 19.00 και 

καλούνται όλοι   οι φίλοι του Μπάσκετ και του Αθλητισμού γενικότερα, να παρακολουθήσουν αυτήν την σημαντική και ενδιαφέρουσα ομιλία. 

  

Σύντομο βιογραφικό για τον κ. Νίκο Λυγερό:

Γεννήθηκε στον Βόλο το 1968, αλλά σε μικρή ηλικία μετακόμισε με την οικογένειά του  στην Γαλλία.

Ως ερευνητής κατέχει διάφορα παγκόσμια ρεκόρ στους τομείς της άλγεβρας, της θεωρίας αριθμών και της συνδυαστικής. Είναι στρατηγικός σύμβουλος και καθηγητής γεωστρατηγικής στην Αστυνομική Ακαδημία, στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, στη Σχολή Στρατολογικού, στη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας και στη Σχολή Εθνικής Άμυνας στην Ελλάδα.

Ως καθηγητής μαθηματικών, πληροφορικής, κυβερνητικής, επιστημολογίας, γλωσσολογίας, βιοηθικής διδάσκει στα Πανεπιστήμια της Λυών, της Αθήνας και της Θράκης και στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης. Είναι Πρόεδρος Επιτροπής Καλλιτεχνικών Σχολείων (Υπουργείο Παιδείας), καθηγητής προικισμένων παιδιών, expert διερμηνέας και μεταφραστής στα γαλλικά δικαστήρια.

Διακεκριμένος για την επικοινωνία του με τα παιδιά, ειδικευμένος στην καθοδήγηση, στη συμβουλευτική αγωγή και στον επαγγελματικό προσανατολισμό μαθητών και γονιών, έχει συνεργαστεί με πολλά σχολεία στη Γαλλία, στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Είναι συγγραφέας, σκηνοθέτης, ποιητής, ζωγράφος.

Ο Νίκος Λυγερός είναι ο Έλληνας που κατέχει τον υψηλότερο δείκτη ευφυΐας (IQ) στην κλίμακα Stanford-Binet, με 189 βαθμούς.
Δημοσίευσε περισσότερα από 6.400 άρθρα, ποιήματα, λογοτεχνικά κείμενα, πάνω σε θέματα μαθηματικών, νοημοσύνης, φυσικής, φιλοσοφίας, εκπαίδευσης, μυθολογίας, θρησκείας, ιστορίας, αρχαιολογίας, κινηματογράφου, ζωγραφικής, μουσικής, πολιτικής, κοινωνιολογίας, στρατηγικής, management, οικονομίας.

Μολονότι διαθέτει ένα βιογραφικό, παλεύει καθημερινά με σεμνότητα και αλτρουισμό για το μοναδικό του ενδιαφέρον, όπως ο ίδιος ομολογεί, τον άνθρωπο. 

Share this article with friends