Δημιουργία κατηγορίας Διεθνών βοηθών διαιτητών – κριτών

Δημιουργία κατηγορίας Διεθνών βοηθών διαιτητών – κριτών

📁 NEA 🕔03.Ιούνιος 2016
Δημιουργία κατηγορίας Διεθνών βοηθών διαιτητών – κριτών

Από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοινώνεται ότι από την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2016 – 17 δημιουργείται νέα κατηγορία βοηθών διαιτητών – κριτών, οι Διεθνείς Κριτές, οι οποίοι θα χρησιμοποιούνται σε όλους ανεξαιρέτως τους διεθνείς αγώνες των Εθνικών και λοιπών ομάδων της Θεσσαλονίκης.

Τα κριτήρια επιλογής είναι τα παρακάτω.

α) Να είναι κριτές της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, τουλάχιστον για τέσσερεις συνεχόμενες αγωνιστικές περιόδους.

β) Να γνωρίζουν πολύ καλά την Αγγλική ή Γαλλική γλώσσα.

γ) Να έχουν ηλικία μέχρι 55 ετών.

Όσοι από τους κριτές της Α1 Εθνικής Κατηγορίας επιθυμούν να ενταχθούν στην κατηγορία των Διεθνών, και έχουν γεννηθεί από το 1962 και εντεύθεν, πρέπει αυτοπροσώπως μέχρι 17 Ιουνίου 2016 να προσκομίσουν στο γραφείο της ΕΟΚ στη Θεσσαλονίκη (Λυδίας 1 και Παπαναστασίου, τηλ. 2310953551 και ώρες 09:00-13:00 ) τα παρακάτω δικαιολογητικά.

α) Αίτηση εντάξεως στην κατηγορία των Διεθνών Κριτών. ( Συμπληρώνεται επι τόπου στο γραφείο ΕΟΚ )

β) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο πτυχίου Αγγλικής ή Γαλλικής γλώσσας ( lower και άνω )

Όσοι καταθέσουν δικαιολογητικά, θα εξετασθούν προφορικά στην Αγγλική και Γαλλική γλώσσα τον Σεπτέμβριο 2016 βάσει ονομαστικής καταστάσεως, παράλληλα με τις εξετάσεις αξιολογήσεως όλων των κριτών μετά από Σεμινάριο που θα προηγηθεί.

Η κατάθεση φωτοαντιγράφου πτυχίου είναι προαιρετική για τους παλαιούς κριτές της Α1 Εθνικής Κατηγορίας (από το 2005 και παλαιότερα), και απαιτείται μόνον η υποβολή αιτήσεως εκ μέρους τους. Για αυτούς, ισχύουν τα ηλικιακά όρια της ΕΟΚ.

Στις επόμενες αγωνιστικές περιόδους, όσοι κριτές πληρούν τα παραπάνω αναφερόμενα κριτήρια επιλογής, μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μαζί με την Δήλωση Ενεργείας.

 

Share this article with friends