ΕΟΚ | Συνέντευξη Τύπου Τελικού Κυπέλλου

ΕΟΚ | Συνέντευξη Τύπου Τελικού Κυπέλλου

📁 NEA 🕔18.Φεβρουάριος 2017
ΕΟΚ | Συνέντευξη Τύπου Τελικού Κυπέλλου

Τζέιμς Φελντέιν (MVP τελικού): «Αυτό το παιχνίδι έγινε σε καταπληκτική ατμόσφαιρα και είναι ο λόγος που οι επαγγελματίες θέλουν να παίζουν τέτοια παιχνίδια. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Άρη και τους οπαδούς του. Η παρουσία τους απόψε ήταν ο λόγος που έφτασαν στον τελικό. Όμως σήμερα το θέλαμε περισσότερο, κάναμε αυτό που μας είπε ο προπονητής μας και τα καταφέραμε. Ευχαριστούμε πολύ τους οπαδούς μας που ταξίδεψαν τόσο μακριά για να είναι δίπλα μας. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι MVP, μεγαλύτερη επιβράβευση όμως είναι ο τίτλος που πήραμε και σίγουρα θα χαροποίησε την οικογένειά μου. Ο αδερφός μου είναι στο αεροπλάνο, έρχεται στην Αθήνα και του το αφιερώνω. Με αυτά που έγιναν ήταν λίγο δύσκολο, γιατί τα σώματά μας ταλαιπωρήθηκαν από την καθυστέρηση, αλλά είμαστε επαγγελματίες, γι’ αυτό είμαστε εδώ και οι φίλαθλοι στην Ελλάδα είναι καταπληκτικοί. Ελπίζω όλοι να είναι καλά».

Τσάβι Πασκουάλ (προπονητής Παναθηναϊκού): «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη. Συγχαρητήρια στον Άρη για την πορεία του στη διοργάνωση κι ιδιαίτερα στον προπονητή του. Θα ήθελα να γιορτάσουμε τον τίτλο με όλους τους οπαδούς μας και την οικογένεια του Παναθηναϊκού. Η διοργάνωση άρχισε με τον κ. Πεδουλάκη κι ένα μέρος της αξίζει σε εκείνον. Κάναμε μια πολύ καλή πορεία στο Κύπελλο κερδίζοντας δύο ματς εκτός έδρας. Η αρχή του παιχνιδιού είχε δύο σκληρές άμυνες, με ελάχιστες ευκαιρίες για δημιουργία και με πολύ υψηλό επίπεδο αμυντικό κι όχι επιθετικό. Παίξαμε καλύτερα επιθετικά στο πρώτο και το τρίτο δεκάλεπτο, λιγότερο στο δεύτερο και στο τέταρτο. Το πιο σημαντικό είναι να κερδίζεις και λίγες φορές παίζεις άσχημα και κερδίζεις».

Για την παρουσία των Καλάθη και Φελντέιν: «Παντού στον κόσμο υπάρχουν τόσοι προπονητές όσοι και κάτοικοι. Εγώ προσπαθώ να βοηθώ τους παίκτες μου και να βρίσκω τη λύση σε κάθε ματς με διαφορετικούς παίκτες. Τα δύο αυτά παιδιά μας βοηθούν πολύ κατά τη διάρκεια της σεζόν. Σήμερα ήταν το 43ο ή 44ο παιχνίδι, κάτι που δείχνει τη δυσκολία που έχουν οι παίκτες να παίζουν καλά σε όλα τα ματς. Όλοι έχουν σκαμπανεβάσματα. Σήμερα πάντως υπάρχουν κι άλλα καλά πράγματα, εκτός από την παρουσία των δύο παικτών. Όπως η απόδοση του Τζεντίλε στην τρίτη περίοδο, που μας έδωσε τη διαφορά για να επικρατήσουμε. Για να κερδίζει η ομάδα σε δύσκολα ματς οι παίκτες θα πρέπει να προσφέρουν σε διαφορετικούς ρόλους σε διαφορετικές στιγμές».

Για τα όσα έγιναν εξωαγωνιστικά: «Έμαθα πολλά σήμερα. Περίπου 10 άτομα μού είπαν ‘καλώς ήρθες στην Ελλάδα’. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι για να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά και να πάμε σε έναν κόσμο όπου οι οπαδοί τα δίνουν όλα για τις ομάδες τους, αλλά χωρίς να ξεπερνάνε τα όρια. Έχω μεγάλο σεβασμό για τον κόσμο, όμως κάθε χώρα έχει τα δικά της προβλήματα. Όταν ζεις έναν τελικό Κυπέλλου στην Ισπανία, με οκτώ διαφορετικές ομάδες σε μια πόλη, χωρίς ζώνες ασφαλείας και αστυνομία, είναι κάτι πολύ όμορφο. Μακάρι να το ζήσουμε κι εμείς εδώ. Πριν έρθω στην Ελλάδα είδα πολλά παιχνίδια με τέτοια επεισόδια και είχα προετοιμαστεί πνευματικά για τέτοια πράγματα. Δεν είχα προετοιμαστεί να ξεκινήσει τόσο αργά το ματς».

Για το πού αφιερώνει τον τίτλο: «Πρώτα στην οικογένεια του Παναθηναϊκού, στον Μάνο και τον Δημήτρη που μου έδειξαν εμπιστοσύνη και το να τους την επιστρέψω με έναν τίτλο είναι κάτι που μου αρέσει».

Για το αν θα αντάλλασσε το Κύπελλο με συμμετοχή στο Final 4: «Είναι κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει, οπότε δεν το βάζω καν στο μυαλό μου. Θα δούμε αν μπορούμε να περάσουμε στο Final 4. Πήραμε έναν τίτλο και γυρίζουμε σελίδα».

Δημήτρης Πρίφτης (προπονητής Άρη): «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά και στα δικά μας παιδιά για την προσπάθεια. Δώσαμε μεγάλες μάχες στην άμυνα, αλλά ήμασταν κακοί στην επίθεση. Αυτά τα ματς κρίνονται στο μακρινό σουτ, αλλά δεν το είχαμε. Είχαμε την ευκαιρία μας. Στο 58-54, θα μιλήσω για μια φάση κι ας με πουν γραφικό, έγινε φάουλ στον Κάμινγκς και αμέσως μετά δεχτήκαμε τρίποντο και η διαφορά πήγε στους 7 πόντους. Το θεωρώ καθοριστικό σημείο και σε τέτοια παιχνίδια κάποιες τέτοιες στιγμές παίζουν ρόλο. Κάναμε την προσπάθειά μας, πρέπει να αποδεχτούμε το αποτέλεσμα και να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι μας στο Στρασβούργο, αλλά και στο πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθειά τους. Όσο δεν βάζεις στην επίθεση, δεν είναι εύκολο να κρατάς στην άμυνα. Η ποιότητα του Παναθηναϊκού είναι τέτοια, που αν έχεις ολιγωρίες τιμωρούνται».

Για το επιθετικό πρόβλημα του Άρη είπε: «Απέναντι σε υψηλού επιπέδου άμυνες έχουμε πρόβλημα. Σε αυτά τα ματς χρειάζεσαι το μακρινό σουτ. Αν δεν παίξουμε άμυνα και δεν βάλουμε εύκολα καλάθια δυσκολευόμαστε. Έχουμε μια αστάθεια και πρέπει να δουλέψουμε σε αυτό».

Για το χαμηλό σχήμα και τα γρήγορα σουτ στην τέταρτη περίοδο: «Θέλαμε να δώσουμε μια ευκαιρία στον εαυτό μας. Ο υποδεέστερος αντίπαλος σώζεται από το μακρινό σουτ. Αυτό σε σώζει κι όταν τα σφυρίγματα δεν είναι αυτά που πρέπει».

Για την καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα: «Όλα όσα έγιναν ήταν ανασταλτικά και για τους δύο».

basket.gr




Share this article with friends