Το παιδικό τμήμα της ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ αρωγός στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ στο ΦΙΛΥΡΟ

Το παιδικό τμήμα της ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ αρωγός στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ στο ΦΙΛΥΡΟ

📁 NEA, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 🕔01.Δεκέμβριος 2017

Σε μία πρωτοποριακή κίνηση προχώρησε η Διοίκηση της ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ, η οποία τοποθέτησε στην νέα στολή του παιδικού τμήματος, δίπλα από το σήμα του συλλόγου, το λογότυπο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ στο ΦΙΛΥΡΟ.

Στόχος η προβολή του έργου του παιδικού χωριού, η ευαισθητοποίηση των αθλητών, των οικογενειών τους και της τοπικής κοινωνίας γενικότερα.

Οι άνθρωποι της διοίκησης επέλεξαν μέσω της προβολής να βοηθήσουν το πρώτο Ελληνικό Παιδικό Χωριό, ένα αναγνωρισμένο Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα λίγα μόλις χιλιόμετρα από την Σταυρούπολη, πάνω στην κορυφή του Φιλύρου. Συμβάλουν έτσι στην προσπάθεια των ανθρώπων του Ελληνικού Παιδικού Χωριού να καλύψουν την έλλειψη ενός χώρου για μακροχρόνια φιλοξενία ορφανών και εγκαταλελειμμένων παιδιών ή προερχομένων από προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον και να παρέχουν οικογενειακή στήριξη, ασφάλεια και αγωγή.

Επιπλέον αποφασίστηκε να τοποθετηθεί στην είσοδο του γηπέδου κουτί συλλογής χρημάτων, κατά την διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, κατά την είσοδο των φιλάθλων στους αγώνες όλων των τμημάτων αλλά και κατά την διάρκεια προπονήσεων των ακαδημιών τα Σαββατοκύριακα, για την οικονομική ενίσχυση του έργου του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ στο ΦΙΛΥΡΟ.


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ στο ΦΙΛΥΡΟ

Σκοπός του «Ελληνικού Παιδικού Χωριού» είναι η μόνιμη και μακροχρόνια παροχή φροντίδας, μόρφωσης, στέγης και ψυχολογικής στήριξης των παιδιών στη βάση της Ελληνορθόδοξης Παράδοσης και των αρχών της Παιδαγωγικής και της Ψυχολογίας. Το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» επιδιώκει να προσφέρει τους βασικούς όρους της οικογενειακής ζωής σε παιδιά των οποίων οι γονείς είτε δεν υπάρχουν πλέον στη ζωή, είτε δεν μπορούν να διατηρήσουν την ευθύνη της γονικής μέριμνας για διάφορους λόγους. Ο σκοπός αυτός πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ανάπτυξης του παιδιού κατά το πρότυπο της οικογένειας που αποτελεί το θεμελιώδες κύτταρο της κοινωνίας. Με αυτό τον τρόπο επιδιώκεται η ψυχονοητική ανάπτυξη και κοινωνική ένταξη των παιδιών που έχουν χάσει την στήριξη αυτή και που είναι απαραίτητη για να ενταχθούν ως αυτόνομα και ολοκληρωμένα μέλη στην Ελληνική κοινωνία.

Το πρόβλημα των παιδιών χωρίς οικογένεια ή παιδιών που τα κακομεταχειρίζονται, γονείς που δεν έχουν ούτε να τα θρέψουν είναι ίσως μεγαλύτερο από ότι ο μέσος πολίτης μπορεί να φαντασθεί. Πολλά παιδιά ζουν τα πρώτα χρόνια της ζωής τους με στερήσεις και με τις χειρότερες συνθήκες διαβίωσης υφιστάμενα την εγκατάλειψη και πολλές φορές την εγκληματική συμπεριφορά των προσώπων του στενού τους περιβάλλοντος. Σ’ αυτά τα παιδιά το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» στο Φίλυρο θέλει να χαρίσει μια αληθινή οικογένεια.

Share this article with friends