ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.ΚΑ.Σ.Θ., ΣΑΒΒΑ ΛΟΡΤΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.ΚΑ.Σ.Θ., ΣΑΒΒΑ ΛΟΡΤΟΥ

📁 NEA 🕔11.Μάιος 2018
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.ΚΑ.Σ.Θ., ΣΑΒΒΑ ΛΟΡΤΟΥ
 Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΘ, Σάββας Λόρτος, μιλώντας για την φετινή δράση και προσπάθεια της Ενωσης να προβάλει τις ομάδες, για τους απόρριψη προπονητών Γ κατηγορίας και για τον μηδενισμό των Γαλάζιων.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
Για την χρονιά και το πως εξελίχθηκε στην ΕΚΑΣΘ:

“Θεωρώ ότι η ένωση και το Δ.Σ. το καθήκον τη είναι να διοργανώνει όσο καλύτερα πρωταθλήματα. Και φυσικά να δώσουμε πολλά παιχνίδι στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα. Σε αυτό το κομμάτι κάναμε ότι περνούσε από το χει μας. Το σημαντικότερο όμως για φέτος είναι ότι δώσαμε δημοσιότητα μέσω τηλεοπτικών προβολών αγώνων της ΕΚΑΣΘ. Θέλαμε να προβληθούν οι ομάδες να προβάλουν τους χορηγούς τους και να έχουν όφελος. Η ΕΚΑΣΘ δεν βγάζει λεφτά από αυτό. Είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά ότι έρθει είναι καλό και για τον εκάστοτε σύλλογο και γενικότερα για το μπάσκετ. ΜΕ την κρίση και τα οικονομικά προβλήματα είναι δύσκολο να ασχολείσαι με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Είναι ήρωες όσοι ασχολούνται. Είναι κατάντημα να μπαίνει ξένος διαιτητής σε αγώνα και και τελικό ειδικά.


Για τον μηδενισμό των Γαλάζιων:

“Δεν έγινε ο αγώνας γιατί δεν παραχωρήθηκε το γήπεδο και οι Γαλάζιοι έχασαν με 20-0. Ο κανονισμός το λέει. Η δηλωμένη έδρα πρέπει να παραχωρείται την ημέρα του αγώνα, πρέπει να είναι διαθέσιμη. Ότι έγινε, έγινε σύμφωνα με αυτά που κάνουμε τόσα χρόνια και όλη την χρονιά έτσι λειτουργούμε. Μία εβδομάδα πριν ενημερώθηκαν και έπρεπε να το έχουν έτοιμο. Πήραν προφορικά έγκριση. Ο Ηρακλής έστειλε έγγραφο επειδή ήθελε να βοηθήσει την ομάδα αυτή. Εμείς όμως όπως έδινε τις ώρες για όλες τις ομάδες για όλα τα τμήματα, το ίδιο λειτούργησε και σε αυτήν την περίπτωση. Έκαναν το καθήκον τους. Και για τις άλλες ομάδες το ίδιο ισχύουν. Ούτε η ΕΚΑΣΘ το ήθελε αυτό, όμως έπρεπε να τηρηθούν οι αγώνες που είχαν διοριστεί συγκεκριμένες ώρες και μέρες. Εμείς δώσαμε επιλογές, Δευτέρα και Τετάρτη τους είπαν. Δεν μπορεί ο καθένας να παίζει όποτε θέλει. Την Πέμπτη ενημερώθηκαν, ότι οι αγώνες θα παίξουν Τρίτη και Παρασκευή. Ουδέποτε έγινε κάτι διαφορετικό. Υπάρχουν καταγεγραμμένες συμφωνίες. Έτσι εξυπηρετούμε τις ομάδες. Αν πάμε στους τύπους, δεν θα πάρουν καμία αναβολή, ούτε εξυπηρέτηση, ενώ θέλουμε να εξυπηρετούμε τις ομάδες. Εις βάρος των ομάδων θα είναι εάν πάμε καθαρά με τους τύπους. Υπάρχουν και οι άλλες ομάδες, που θέλουν να παίξουν εκεί που έχει οριστεί. Έχουμε και άλλους αγώνες. Ούτε κι εμείς είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό. Εάν υπήρχε συνεννόηση μεταξύ των ομάδων, εμείς δεν θα είχαμε θέματα.”



Για τους προπονητές που απορρίφθηκαν στις εξετάσεις σχολών Γ’ κατηγορίας:

“Είμαι στην επιτροπή αυτής της σχολής εκ μέρους της ομοσπονδίας. Δεν έχει σχέση η ΕΚΑΣΘ. Είμαι μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ο.Κ. έχουν δίκιο όσοι απορρίφθηκαν. Μερικά σωματεία δεν έχουν αθλητική αναγνώριση. Για αυτό δεν πέτυχαν. Το σωματείο δεν μερίμνησε να βγάλει αθλητική αναγνώριση. Ποιον τιμωρεί η Γραμματεία; Το σωματείο η αυτόν που θέλει να γίνει προπονητής. Δεν συμφωνεί η ομοσπονδία με αυτό. Θα γίνει συνάντηση με τον κο Τσαγκρώνη και θέλω να πιστεύω ότι θα επικρατήσει η λογική. Από 200 άτομα που έκαναν αιτήσεις, οι μισοί κόπηκαν για αυτόν τον λόγο. Έχουν δίκιο τα παιδιά που απορρίφθηκαν να διαμαρτύρονται. Πιστεύω θα βρεθεί λύση.”
Share this article with friends