Εθνική Νεανίδων: Αυστρία – Ελλάδα 48-68 . Γερεουδάκης: Τελικός με Ολλανδία

Εθνική Νεανίδων: Αυστρία – Ελλάδα 48-68 . Γερεουδάκης: Τελικός με Ολλανδία

📁 NEA, ΕΟΚ 🕔11.Ιούλιος 2019
Εθνική Νεανίδων: Αυστρία – Ελλάδα 48-68 . Γερεουδάκης: Τελικός με Ολλανδία

Σε μια ακόμη άνετη νίκη, την πέμπτη κατά σειρά έφτασε η Εθνική Νεανίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα  (Β’ Κατηγορίας) που διεξάγεται στην πόλη των Σκοπίων. Επικράτησε με 68-48 της Αυστρίας καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση του Γ’ ομίλου έχοντας το απόλυτο.

Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής με την Ελλαδα να έχει μεγάλο όπλο τη καλή της άμυνα, ενώ της δόθηκε η δυνατότητα να κάνει και συντήρηση δυνάμεων.  Η Εθνική ήδη στο 5’ είχε πάρει διαφορά 12 πόντων (16-4) και σταδιακά μεγάλωνε με την Αυστρία να μην μπορεί να αντιδράσει.

Η ψαλίδα ανάμεσα στις δύο ομάδες άνοιξε για τα καλά, η διαφορά στο 13.30 ξεπέρασε τους 20 πόντους (29-8) με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να δίνει την ευκαιρία χρόνου συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριες που είχε στη διάθεσή του πλην της Εζέτζα που για άλλη μια μέρα προφυλάχθηκε.

Η Εθνική Νεανίδων ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στον αγώνα, στο 29’η διαφορά ήταν στους 25 πόντους (55-31), φτάνοντας τελικά στη νίκη με 68-48 πιστοποιώντας ότι είναι από τα φαβορί για την άνοδο στην Α’ Κατηγορία. 

Δεκάλεπτα: 4-20, 18-38, 34-58, 48-68

ΕΛΛΑΔΑ (Γερεουδάκης): Μπενέκη, Φάρρου 1, Καρακασίδου 4, Λαλέογλου 8, Βαντσιούρη 1, Αναστασοπούλου 12, Μπουντούρη 14(2), Χατζηλεοντή 5, Δερμιτζάκη 12(2), Γούλα 6, Κριμίλη 5.

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα: https://www.fiba.basketball/europe/u18bwomen/2019/game/1007/Austria-Greece#|tab=boxscore


https://www.basket.gr/eidhseis/10377-neanidon-afstria-ellada-48-68



Η Εθνική Νεανίδων έχει παρουσιάσει ως τώρα εξαιρετική αγωνιστική εικόνα, πέρασε στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και πλέον την Παρασκευή (12/7) απέναντι στην Ολλανδία (22.00) αρχίζουν τα μεγάλα παιχνίδια. Ενας τελικός, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γιάννης Γερεουδάκης, καθώς με νίκη η Εθνική θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει στη συνέχεια τον στόχο της ανόδου στην Α’ Κατηγορία.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός μιλώντας αρχικά για τον σημερινό αγώνα με την Αυστρία σχολίασε. «Ηταν μια αναμέτρηση διαδικαστικού χαρακτήρα για μας, δεδομένου ότι είχαμε πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά. Τα κορίτσια έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια ως τώρα, κάναμε στο παιχνίδι αρκετές δοκιμές και όλες οι αθλήτριες ανταποκρίθηκαν κάτι το οποίο ήταν και το ζητούμενο».

Σχετικά με το νοκ άουτ παιχνίδι της Παρασκευής με την Ολλανδία ο Γιάννης Γερεουδάκης είπε: «Είναι ένας τελικός για μας. Θα έχουμε την ευκαιρία αύριο να δουλέψουμε πάνω στην αντίπαλο, να δούμε τα δυνατά της σημεία και να κάνουμε τα ανάλογα σχέδια. Είμαστε όλοι απόλυτα συγκεντρωμένοι για αυτό το παιχνίδι. Λογικά θα έχουμε μαζί μας και τη Σύνθια Εζετζα, η οποία τις τελευταίες ημέρες έχει ταλαιπωρηθεί από ένα διάστρεμμα».



https://www.basket.gr/eidhseis/10378-gereoudakis-telikos-me-ollandia

Share this article with friends