Επέκταση των μέτρων στήριξης σε επιπλέον πρόσωπα και φορείς του αθλητισμού, ζητά ο Λ. Αυγενάκης από τους αρμόδιους υπουργούς

Επέκταση των μέτρων στήριξης σε επιπλέον πρόσωπα και φορείς του αθλητισμού, ζητά ο Λ. Αυγενάκης από τους αρμόδιους υπουργούς

📁 NEA 🕔31.Μάρτιος 2020

Επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης και Επενδύσεων απέστειλε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο Λευτέρης Αυγενάκης αιτείται προς τους κ. Σταϊκούρα, Βρούτση και Γεωργιάδη, αντίστοιχα, να συμπεριληφθούν στα Μέτρα Στήριξης, που έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση, φορείς και πρόσωπα της αθλητικής οικογένειας που για διαφόρους λόγους βρίσκονται έξω από την περίμετρο στήριξης των συνεπειών από την αντιμετώπιση του κορωνοϊού:

• Αθλητικά σωματεία και Ενώσεις που χρησιμοποιούν μεν διαφορετικούς ΚΑΔ από τους οριζόμενους σε προστασία, ωστόσο, διαθέτουν την ειδική αθλητική αναγνώριση που προβλέπεται στον ν. 2725/1999, τα δε ακαθάριστα έσοδά του ενεργού τους ΚΑΔ προέρχονται εξ ολοκλήρου ή στο μεγαλύτερο ποσοστό τους από αθλητική δραστηριότητα και έχουν συμμετάσχει συστηματικά τα τελευταία τουλάχιστον 3 χρόνια σε διοργανώσεις και πρωταθλήματα.

• Επαγγελματίες αθλητές που, σύμφωνα με τα λεγόμενα των SL1, SL2 και FL, κατ’ εξαίρεση δεν δηλώνονται στην «ΕΡΓΑΝΗ», με προσδιορισμό των κριτηρίων υπαγωγής τους σε συνεργασία τόσο με τις Λίγκες όσο και με τους επαγγελματικούς συνδέσμους των αθλητών αυτών, με έμφαση στην επιλογή εισοδηματικών κριτηρίων.

• Αθλητές ΑμεΑ, που, όντας ερασιτέχνες αθλητές, κινδυνεύουν με μείωση ή πλήρη διακοπή των οδοιπορικών εξόδων που λαμβάνουν από τα σωματεία τους. Να ενταχθούν στα μέτρα που μόλις χθες εξαγγέλθηκαν από την Κυβέρνηση, ιδίως ως προς τα άτομα με αναπηρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this article with friends