Ε.ΚΑ.Σ.Θ. και ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Ε.ΚΑ.Σ.Θ. και ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

📁 NEA, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 🕔30.Μάρτιος 2020

Η Ε.ΚΑ.Σ.Θ. στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη προκειμένου, λόγω της πανδημίας, να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε αίμα, καλεί τους παράγοντες, αθλητές, προπονητές των Σωματείων της δύναμής της και όλους όσοι μπορούν, να βοηθήσουν στην προώθηση της ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Άλλωστε το ομαδικό πνεύμα, η συνεργασία και η αλληλεγγύη είναι από τις βασικές αρχές του ερασιτεχνικού Αθλητισμού που όλοι μας υπηρετούμε.

Ας μην ξεχνάμε ότι η δωρεά αίματος, ιδιαίτερα σήμερα στις κρίσιμες στιγμές που ζούμε, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες κινήσεις προσφοράς προς το συνάνθρωπό μας. Ας γίνουμε εθελοντές αιμοδότες.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Αυγενάκη:
«Όλες και όλοι μας βιώνουμε πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η χώρα, οι πολίτες, κυρίως όμως το Εθνικό Σύστημα Υγείας δοκιμάζεται καθημερινά. Στις νοσηλευτικές μονάδες των μεγάλων πόλεων, στα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Ένα από τα μεγαλύτερα χτυπήματα που έχει επιφέρει ο κορωνοϊός, με την έξαρση των κρουσμάτων, είναι και η επιταχυνόμενη μείωση των αποθεμάτων αίματος.
Ο αθλητισμός, ως κοινωνική έκφραση, δεν περιορίζεται μόνο σε ένα πρότυπο υγιούς ζωής. Αποτελεί, πάνω απ’ όλα, πρότυπο αλληλεγγύης, κοινωνικής προσφοράς αλλά και εθελοντισμού. Άλλωστε, η αθλητική οικογένεια βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των δράσεων αλληλεγγύης, αναδεικνύοντας τις αξίες που θεμελιώνουν την κοινωνία των πολιτών.
Ειδικά στις δύσκολες αυτές στιγμές, σας καλώ και σας παρακαλώ, όλες και όλους, να ενισχύσουμε την προσπάθεια για την κάλυψη των αναγκών της χώρας μας σε αίμα.
Ας γίνουμε εθελοντές αιμοδότες, ας προσφέρουμε το δώρο της ζωής.
Σας προτρέπω να οργανώσετε εξορμήσεις αιμοδοσίας σε κάθε πρόσφορο σημείο, εκτός των νοσηλευτικών μονάδων. Τέτοιοι χώροι μπορεί να είναι τα δημαρχεία, τα δημοτικά ιατρεία και άλλες επικουρικές δομές υγείας, πάντα σε συνεννόηση με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ή με τις κατά τόπους Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας.
Είναι σημαντικό να ενημερώνετε για την πραγματοποίηση των δράσεών σας τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ώστε οι πρωτοβουλίες σας να στηριχθούν με ενέργειες προβολής και δημοσιότητας, αποσκοπώντας στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή».

Share this article with friends

Similar Articles

Πανελλήνιο Εφήβων: Οι συνθέσεις των έξι ομάδων. Η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στο ΚΓ Αγίου Θωμά στο Μαρούσι και θα διεξαχθεί από 5 ως 9 Αυγούστου.

Πανελλήνιο Εφήβων: Οι συνθέσεις των έξι ομάδων. Η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στο ΚΓ Αγίου Θωμά στο Μαρούσι και θα διεξαχθεί από 5 ως 9 Αυγούστου.

      Το Πανελλήνιο Εφήβων μπαίνει στη γραμμή εκκίνησης. Το τζάμπολ θα γίνει στις 5 Αυγούστου στο ΚΓ Αγίου Θωμά στο Μαρούσι.

Read More