Πρόσκληση του Δήμου Παύλου Μελά για Εθελοντική Αιμοδοσία

Πρόσκληση του Δήμου Παύλου Μελά για Εθελοντική Αιμοδοσία

📁 NEA 🕔31.Μάρτιος 2020


Εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Παύλου Μελά 

στο Νέο Γυμναστήριο 1ου Γυμνασίου – Λυκείου Ευκαρπίας 

την Κυριακή 5 Απριλίου

 

Την Κυριακή 5 Απριλίου 2020 και τις ώρες  9.00-13.00, «Βγαίνουμε από το σπίτι για να προσφέρουμε αίμα», στην κατεπείγουσα εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει ο Δήμος Παύλου Μελά, στο νέο κλειστό γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου και του Λυκείου της Ευκαρπίας, στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού 1.

Η Αντιδημαρχία Υγείας και το Τμήμα Δομών Υγείας και Τρίτης Ηλικίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας για διοργάνωση αιμοδοσιών σε ευχάριστους και ειδικά διαμορφωμένους χώρους, εκτός Νοσοκομείων, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αποφάσισε να προσαρμόσει τις προγραμματισμένες αιμοδοσίες στα νέα δεδομένα και να ενισχύσει την εθνική προσπάθεια για να διασφαλιστεί η επάρκεια της χώρας σε αίμα.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου» και η Κοινωνική Υπηρεσία έχει φροντίσει ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα αυστηρά μέτρα προστασίας και να τηρηθούν την ημέρα της αιμοδοσίας συνθήκες απόλυτης ασφάλειας για τους αιμοδότες και το προσωπικό. Μάλιστα έχουν προγραμματιστεί από τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απολυμάνσεις του Γυμναστηρίου πριν (Παρασκευή 3/4) και μετά (Δευτέρα 6/4) την αιμοδοσία. 

Οι αιμοδότες καλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική βεβαίωση μετακίνησης, επιλέγοντας το 1ο πεδίο ‘’μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό’’ και συμπληρώνοντας χειρόγραφα τη συμμετοχή στην αιμοδοσία με χώρο το Γυμναστήριο 1ου Γυμνασίου και Λυκείου Ευκαρπίας.

Το νέο Γυμναστήριο – Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων εγκαινιάστηκε την Τρίτη 9 Απριλίου 2019, στο σχολικό συγκρότημα της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού 1, όπου εδρεύουν το 1ο Γυμνάσιο και το Λύκειο Ευκαρπίας. Ένας σύγχρονος αθλητικός χώρος που κατασκευάστηκε σύμφωνα με τη μελέτη και υπό την επίβλεψη του Δήμου Παύλου Μελά.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης και η Αντιδήμαρχος Χαρά Αμανατίδου, καλούν τους πολίτες ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΖΩΗ με τη συμμετοχή τους στην κυριακάτικη αιμοδοσία και να βγουν από το σπίτι τους ειδικά για αυτό τον σκοπό, γιατί κάθε ημέρα που περνάει, τα αποθέματα μονάδων αίματος μειώνονται επικίνδυνα. 

Δίνουμε αίμα, εκτός νοσοκομειακού περιβάλλοντος, κερδίζουμε τη μάχη κατά του δικαιολογημένου φόβου, δεν αφήνουμε καμιά ζωή να κινδυνέψει! 

 

Πληροφορίες

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΑΣ  

2310 683254

Share this article with friends