Εθνική Γυναικών : Στον Β’ όμιλο του Ευρωμπάσκετ 2021! – Μασλαρινός: «Ξέραμε ότι θα είχαμε δύσκολη κλήρωση» – Το πρόγραμμα των αγώνων

Εθνική Γυναικών : Στον Β’ όμιλο του Ευρωμπάσκετ 2021! – Μασλαρινός: «Ξέραμε ότι θα είχαμε δύσκολη κλήρωση» – Το πρόγραμμα των αγώνων

📁 NEA, ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ, ΕΟΚ 🕔08.Μάρτιος 2021
Εθνική Γυναικών : Στον Β’ όμιλο του Ευρωμπάσκετ 2021! – Μασλαρινός: «Ξέραμε ότι θα είχαμε δύσκολη κλήρωση» – Το πρόγραμμα των αγώνων

Η Εθνική Γυναικών θα αγωνιστεί στο Ευρωμπάσκετ 2021 στον Β’ Όμιλο. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο, τη Σερβία και την Ιταλία.

Η κλήρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βαλένθια της Ισπανίας. Οι 16 ομάδες που θα παλέψουν για τον τίτλο της πρωταθλήτριας χωρίστηκαν σε τέσσερις ομίλους. Οι αγώνες των ομίλων Α’ και Β’ θα διεξαχθούν στη Βαλένθια και αυτοί των Γ’ και Δ’ στο Στρασβούργο.

Οι όμιλοι αναλυτικά:

Α’ Όμιλος (Βαλένθια)

1.Σουηδία

2.Λευκορωσία

3.Ισπανία

4.Σλοβακία

Β’ Όμιλος (Βαλένθια)

1.Μαυροβούνιο

2.Σερβία

3.Ιταλία

4.Ελλάδα

Γ’ Όμιλος (Στρασβούργο)

1.Βοσνία Ερζεγοβίνη

2.Σλοβενία

3.Τουρκία

4.Βέλγιο

Δ’ Όμιλος (Στρασβούργο)

1.Γαλλία

2.Ρωσία

3.Τσεχία

4.Κροατία

Στην κλήρωση βοήθησαν οι Άννα Μοντανιάνα και Κάτι Μελέν, διεθνείς αθλήτριες που είχαν φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας της Ισπανίας και της Γαλλίας αντίστοιχα.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στο διάστημα 17-27 Ιουνίου στη Βαλένθια και στο Στρασβούργο με την τελική φάση να διεξάγεται στην ισπανική πόλη, καθώς είναι μια συνδιοργάνωση των ομοσπονδιών της Γαλλίας και της Ισπανίας.

Δύσκολη χαρακτήρισε την κλήρωση των ομίλων του Ευρωμπάσκετ Γυναικών ο ομοσπονδιακός τεχνικός Βασίλης Μασλαρινός. Η Εθνική κληρώθηκε στον Β’ Όμιλο με αντιπάλους το Μαυροβουνιο, τη Σερβία και την Ιταλία.

«Είμαστε στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και αυτό από μόνο του αποτελεί επιτυχία. Γνωρίζαμε εξαρχής, ότι αφού βρεθήκαμε στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας, θα είχαμε μπροστά μας μια δύσκολη κλήρωση. Παρόλα αυτά έχουμε εμπιστοσύνη στα κορίτσια και είμαστε σίγουροι ότι θα παρουσιάσουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο στους αγώνες. Όσον αφορά στις αντιπάλους μας η Σερβία είναι στις θέσεις των μεταλλίων τα τελευταία χρόνια και αυτό λέει πολλά. Η Ιταλία είναι παραδοσιακή δύναμη στην Ευρώπη, έχει κάνει την ανανέωσή της και πλέον διαθέτει αθλήτριες επιπέδου ευρωλίγκα. Το Μαυροβούνιο είναι μια σκληρή ομάδα με έμπειρες αθλήτριες. Ελπίζω να λυθεί άμεσα και το πρόβλημα με την αναστολή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων, να ξεκινήσουν οι επίσημοι αγώνες στο πρωτάθλημα έτσι όλες οι αθλήτριες να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για το Ευρωμπάσκετ», δήλωσε ο Βασίλης Μασλαρινός.

Η Εθνική Γυναικών έμαθε τους αντιπάλους της στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ Γυναικών. Θα αγωνιστεί στον Β’ Όμιλο, στη Βαλένθια, με το Μαυροβούνιο, τη Σερβία και την Ιταλία. Η αρχή θα γίνει με το Μαυροβούνιο στις 17 Ιουνίου. Θα ακολουθήσουν οι αγώνες με Σερβία (18/6) και Ιταλία (20/6). Οι ώρες των αγώνων θα γίνουν γνωστοί μετά από τη σχετική συνεννόηση και με την τηλεόραση.

Οι όμιλοι

Α’ Όμιλος (Βαλένθια): Σουηδία, Λευκορωσία, Ισπανία, Σλοβακία

Β’ Όμιλος (Βαλένθια): Μαυροβούνιο, Σερβία, Ιταλία, Ελλάδα

Γ’ Όμιλος (Στρασβούργο): Βοσνία Ερζεγοβίνη, Σλοβενία, Τουρκία, Βέλγιο

Δ’ Όμιλος (Στρασβούργο): Γαλλία, Ρωσία, Τσεχία, Κροατία

Το πρόγραμμα

Πέμπτη 17 Ιουνίου

Σουηδία-Σλοβακία

Λευκορωσία-Ισπανία

Μαυροβούνιο-Ελλάδα

Σερβία-Ιταλία

Βοσνία Ερζεγοβίνη-Βέλγιο

Σλοβενία-Τουρκία

Γαλλία-Κροατία

Ρωσία-Τσεχία

Παρασκευή 18 Ιουνίου

Ισπανία-Σουηδία

Σλοβακία-Λευκορωσία

Ιταλία-Μαυροβούνιο

Ελλάδα-Σερβία

Τουρκία-Βοσνία Ερζεγοβίνη

Βέλγιο-Σλοβενία

Τσεχία-Γαλλία

Κροατία-Ρωσία

Κυριακή 20 Ιουνίου

Σουηδία-Λευκορωσία

Ισπανία-Σλοβακία

Μαυροβούνιο-Σερβία

Ιταλία-Ελλάδα

Βοσνία Ερζεγοβίνη-Σλοβενία

Τουρκία-Βέλγιο

Γαλλία-Ρωσία

Τσεχία-Κροατία

Δευτέρα 21 Ιουνίου

Φάση των 16

Α2-Β3

Β2-Α3

Γ2-Δ3

Δ2-Γ3

Τετάρτη 23 Ιουνίου

Προημιτελικοί

1.Α1-Νικητής Β2-Α3 (Βαλένθια)

2.Β1-Νικητής Α2-Β3 (Βαλένθια)

3.Γ1-Νικητής Δ2-Γ3 (Στρασβούργο)

4.Δ1-Νικητής Γ2-Δ3 (Στρασβούργο)

Σάββατο 26 Ιουνίου (Βαλένθια)

Ημιτελικοί

5.Ηττημένος 1-Ηττημένος 4

6.Ηττημένος 2-Ηττημένος 3

7.Νικητής 1-Νικητής 4

8.Νικητής 2-Νικητής 3

Κυριακή 27 Ιουνίου (Βαλένθια)

Τελικοί


Share this article with friends