Πανελλήνιο Κορασίδων : ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΑΕΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ 43-40 (2η ημέρα)

Πανελλήνιο Κορασίδων : ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΑΕΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ 43-40 (2η ημέρα)

📁 NEA, ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ 🕔25.Ιούλιος 2021
Πανελλήνιο Κορασίδων : ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΑΕΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ 43-40  (2η ημέρα)

Συνεχίζεται στην Καισαριανή η Τελική Φάση του 32ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κορασίδων που διεξάγεται στο Κλειστό Γυμναστήριο «Γ. Μελισσηνός». Ο Παναθλητικός πέτυχε τη δεύτερη νίκη του, αυτή τη φορά απέναντι στον Παναθηναϊκό με 43-40.

Η ομάδα της Αθήνας κατάφερε να προηγηθεί με νταμπλ σκορ 14-7 (8΄50΄΄). Ακολούθησε ένα πολύ σκληρό δεύτερο δεκάλεπτο όπου οι άμυνες είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο και τον Παναθλητικό να μειώνει σε 16-18 που ήταν σκορ ημιχρόνου. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα στο τρίτο δεκάλεπτο (22-27, 25΄22΄΄), όμως η ομάδα της Θεσσαλονίκης στην τέταρτη περίοδο πέρασε μπροστά στο σκορ με 41-34 (37΄22΄΄). Το τρίποντο της Ζιάκα έφερε τον Παναθηναϊκό σε απόσταση αναπνοής (41-40, 39΄45΄΄), όμως τον επίλογο έγραψε η Κοφινά με εύστοχο λέι απ δίνοντας τη νίκη στον Παναθλητικό με το τελικό 43-40.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου δεκαλέπτου τραυματίστηκε η Καμπερίδου Δήμητρα από τον Παναθλητικό.

Δεκάλεπτα: 9-14, 16-18, 28-29, 43-40

Διαιτητές: Μάλαμας, Κατραχούρας

Παναθλητικός Συκεών (Λαζάρου): Καρύδα, Καμπερίδου 2, Τσινασλανίδου 4, Σαριδάκη, Ντολοπούλου, Βασιλείου 6, Σύρπα, Αντωνίου 5, Κοφινά 9(1), Παπαδοπούλου, Σταματάκη 17(1).

Παναθηναϊκός (Στρατής): Γιαννακοπούλου 2, Φελούρη 10(1), Ζιάκα 12(1), Φεράκη 2, Κεφάλα, Φραγκούλη 11(1), Σιγαλού 3(1).

Για την στατιστική του αγώνα πατήστε εδώ

Φωτογραφίες του αγώνα μπορείτε να δείτε εδώ

Όλοι οι αγώνες μεταδίδονται διαδικτυακά από το κανάλι YouTube της ΕΟΚ εδώ

Δηλώσεις

Λαζάρου Θωμάς (προπονητής Παναθλητικού): «Ο Παναθηναϊκός μετά το χθεσινό παιχνίδι το οποίο ήταν έκπληξη εμφανίστηκε πολύ πιο δυνατός ιδίως στην άμυνα. Εμείς προσπαθήσαμε να αλλάξουμε ρυθμό αλλά δεν ήταν εύκολο γιατί ήταν αρκετά κλειστή ή άμυνα του αντιπάλου. Τρέξαμε βάλαμε κάποια σουτ τα κορίτσια έδωσαν και την ψυχή τους στην άμυνα. Θέλω να αφιερώσω τη νίκη σε δύο κορίτσια που μας λείπουν, είναι η Ισμήνη Προποντίδου που έμεινε Θεσσαλονίκη λόγω ενός προβλήματος υγείας και στην Δήμητρα Καμπερίδου η οποία χτύπησε σήμερα στο παιχνίδι. Γενικά η ομάδα σήμερα έπαιξε με προβλήματα τραυματισμών, όπως η Σταματάκη που δεν ξέραμε αν θα παίξει, η Αντωνίου που είχε πρόβλημα από μια γονατιά από το χθεσινό παιχνίδι, πρόβλημα η Κοφινά, πρόβλημα η Βασιλείου. Τα κορίτσια έδωσαν και την ψυχή τους, είμαι πολύ υπερήφανος για αυτά τα παιδιά. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό και εύχομαι καλή συνέχεια».

Σταματάκη Σοφία (αθλήτρια Παναθλητικού): «Είχαμε πολλούς τραυματισμούς και η ψυχολογία μας δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Το πιστέψαμε στο τέλος του αγώνα, μπήκαν κάποια κρίσιμα σουτ και πετύχαμε μια σπουδαία νίκη. Αύριο έχουμε ένα παιχνίδι με τον ΟΦΗ το οποίο θέλουμε να κερδίσουμε όπως και όλα τα επόμενα παιχνίδια».

Κατσαριέλιας Γιώργος (προπονητής Παναθηναϊκού): «Δύο παιχνίδια κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Διαφορετικής προσέγγισης ματς το χθεσινό και το σημερινό. Σήμερα είχαμε να καταθέσουμε ψυχή και να αντιμετωπίσουμε την ομάδα του Παναθλητικού που υπερτερούσε σωματικά. Ανταποκριθήκαμε μέχρι ένα σημείο, μετά έβαλαν κάποια σουτ που επιλέξαμε να τους δώσουμε, αντέξανε λόγω ποσότητας από το 30΄και μετά, εμείς επιστρέψαμε στο ματς, πήγε στο σουτ δεν μπήκε. Τα κορίτσια παίρνουν εμπειρίες και έτσι χτίζουν προσωπικότητα μέσα από αυτά τα ματς».

Φεράκη Γεωργία (αθλήτρια Παναθηναϊκού): «Ήταν πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Το χάσαμε στα τελευταία λεπτά. Πεισμώσαμε πάρα πολύ μετά το χθεσινό αποτέλεσμα και η εικόνα που δείξαμε πιστεύω ότι μας αντιπροσωπεύει. Τη σημερινή ήττα την ξεχνάμε, τη διαγράφουμε και πάμε για τα επόμενα παιχνίδια, όπου κάθε παιχνίδι θα είναι και ένας τελικός».

Μπορείτε να δείτε το βίντεο του αγώνα εδώ

Share this article with friends