ΣΒΚΘ | Οι βετεράνοι καλαθοσφαιριστές ξεκίνησαν την αγωνιστική περίοδο γιορτάζοντας με αγώνες την Maxiday.

ΣΒΚΘ | Οι βετεράνοι καλαθοσφαιριστές ξεκίνησαν την αγωνιστική περίοδο γιορτάζοντας με αγώνες την Maxiday.

📁 NEA 🕔26.Σεπτέμβριος 2021

 Η Παγκόσμια Μέρα αφιερωμένη στο Maxibasketball φέρνει τους παλιούς αθλητές και πάλι μέσα στα γήπεδα, να δίνουν το μήνυμα ότι καταργούμε τα όρια και συνεχίζουμε τον αθλητισμό όπως συνεχίζουμε όλες τις δραστηριότητες στην ζωή μας.


Ο Σύνδεσμος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης διοργάνωσε αγώνες με την συμμετοχή μελών του Συνδέσμου, αλλά και των αντίστοιχων συλλόγων βετεράνων από την Καβάλα και τη Βέροια.


Η συναντήσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, όλοι ήρθαν με μεγάλη διάθεση να βρεθούν και πάλι με φίλους στα γήπεδα και να μετρήσουν τις δυνάμεις τους. Η μεγάλη διακοπή των συναντήσεων μας λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, έφερε κάποιους πιο πίσω σε φυσική κατάσταση, όμως όλοι έδειξαν πως περίμεναν με λαχτάρα την επιστροφή στα γήπεδα.


Διεξήχθησαν τρεις αγώνες. 

Στον πρώτο, η ομάδα της Καβάλας ενισχυμένη με τον Α. Παναγιωτόπουλο κέρδισε μια ομάδα της Θεσσαλονίκης, μετά από πολύ ενδιαφέροντα αγώνα.

Στον δεύτερο αγώνα, η Βέροια παρουσίασε μια εξαιρετική ομάδα -ίσως και με λίγο χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας- και πήρε μια νίκη με μεγάλη διαφορά απέναντι σε μια ακόμη ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο τρίτος αγώνας έγινε μεταξύ βετεράνων της Θεσσαλονίκης και μόνο και συμμετείχαν αθλητές διαφόρων ηλικιών, γυναίκες και άντρες. Ήταν ένα πραγματικό Old Stars game, όλοι διασκέδασαν την συμμετοχή τους αλλά ατυχώς προς την λήξη του αγώνα υπήρξε ένας τραυματισμός που έδωσε ένα στενάχωρο τόνο στο κλείσιμο της ημέρας.


Όμως, ο Γιάννης Κεραμίδας, που ήταν ο άτυχος του αγώνα, πρώτος έδωσε το σύνθημα ότι οι παλιοί αθλητές δεν πτοούνται από τίποτα, ξεπερνούν τα όρια και κάθε είδους πρόβλημα και πάλι επιστρέφουν στα γήπεδα!!


Στους αγώνες έδωσαν το παρόν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης, ο υπεύθυνος του γραφείου αθλητισμού και μέλος του Σ.Β.Κ.Θ. Ζήσης Προκοπίου -οποίος είχε πολύ σημαντικό ρόλο στην διοργάνωση της ημέρας, σύσσωμο σχεδόν το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Β.Κ. Θεσσαλονίκης με τον πρόεδρο Πάρη Πετρά, ο πρόεδρος των Βετεράνων της Καβάλας Παναγιώτης Παπανικολάου, ο αντίστοιχος της Βέροιας Δώρης Καραθανάσης, οι Λάκης Τσάβας, Γιωργής Μπουσβάρος, Τέλης Ζουρνατσίδης και Θανάσης Κουφογιάννης που ανέλαβαν το κοουτσάρισμα των ομάδων της Θεσσαλονίκης και, όπως πάντα, το πρεσβύτερο μέλος των βετεράνων της πόλης μας Βύρων Αλεξιάδης.

Την τιμητική του είχε ο Γ. Γ. του συνδέσμου Λάμπρος Τάκης, καθώς όλοι είχαν την ευκαιρία να τον συγχαρούν για την εκλογή του στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και να του ευχηθούν καλή επιτυχία στο νέο έργο που αναλαμβάνει.


Στους αγώνες τηρήθηκαν οι αποφάσεις της FIMBA -Παγκόσμιας Ομοσπονδίας του Maxibasketball- σχετικά με τα μέτρα προστασίας από τον Covid 19, γι’ αυτό συμμετείχαν μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες.


Φυσικά, όπως είχε ανακοινωθεί, έτρεξε η παράλληλη δράση για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου  του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην οποία συνέβαλλαν όλοι όσοι έδωσαν το παρών στους αγώνες, με πολύ μεγάλη διάθεση για προσφορά κάτι που δείχνουν οι βετεράνοι σε κάθε κοινωνική δράση.

Share this article with friends