Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο Άγις Κυνηγόπουλος. ΨΗΦΙΣΜΑ της ΕΚΑΣΘ για τον θάνατό του

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο Άγις Κυνηγόπουλος. ΨΗΦΙΣΜΑ της ΕΚΑΣΘ για τον θάνατό του

📁 NEA 🕔13.Δεκέμβριος 2021

Σε ηλικία 89 ετών, ο Άγις Κυνηγόπουλος έχασε τη μάχη με το θάνατο και ο αθλητισμός έχασε ένα μεγάλο κομμάτι του. Πρόσφατα είχε τροχαίο ατύχημα και νοσηλευόταν. Η υγεία του παρουσία ραγδαία επιδείνωση και κατέληξε σήμερα το πρωί.

Ο εμβληματικός παράγοντας του μπάσκετ (και δημοσιογράφος) ξεχώρισε για έντονη και συνεχή δράση του στον χώρο του αθλητισμού, καθώς υπήρξε παίκτης και προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

Ο Κυνηγόπουλος διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ και με τους χειρισμούς του βοήθησε να επιλυθούν γραφειοκρατικά προβλήματα για τη διεθνοποίηση του Νίκου Γκάλη.

Υπήρξε γενικός αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ και ιδρυτικό μέλος στην Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, της οποίας και προήδρευε επί μία δεκαετία (1975-1985), στην οποία ήταν επίτιμος πρόεδρος.
Διετέλεσε επίσης Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (1980-1985).

Επιπλέον, υπήρξε διεθνής διαιτητής του μπάσκετ κατά την περίοδο 1955-1960, υπηρέτησε ως κομισάριος της FIBA από το 1988 έως το 1995.

Διατέλεσε ανώτατο διοικητικό στέλεχος σε αθλητικούς συλλόγους, επαγγελματικές και αθλητικές ενώσεις, και δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως αθλητικός συντάκτης στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Ξεκίνησε από το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας (Ε.Ι.Ρ.) και ακολούθως συνεργάστηκε με τις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος», «Μακεδονία», «Ελληνικός Βορράς», «Θεσσαλονίκη».

ΨΗΦΙΣΜΑ της ΕΚΑΣΘ για τον θάνατό του

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, αμέσως μόλις πληροφορήθηκαν το θλιβερό γεγονός αποφάσισαν τα ακόλουθα :
1) να εκφράσουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια των μελών της Ένωσης στην οικογένεια του εκλιπόντος,
2) να κατατεθεί αντί στεφάνου χρηματικό ποσό σε ίδρυμα του Νομού Θεσσαλονίκης.
3) να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες της Ένωσης.
4) την ημέρα της κηδείας τα Γραφεία της Ένωσης θα παραμείνουν κλειστά.

Share this article with friends