Εθνική Κορασίδων: Ελλάδα-Σουηδία 41-51. Δύο Ελληνίδες στην καλύτερη πεντάδα, η Χατζηλεοντή MVP. Πολυμένη: «Τεράστια τιμή οι ευχές της Γυναικών»

Εθνική Κορασίδων: Ελλάδα-Σουηδία 41-51. Δύο Ελληνίδες στην καλύτερη πεντάδα, η Χατζηλεοντή MVP. Πολυμένη: «Τεράστια τιμή οι ευχές της Γυναικών»

📁 NEA, ΕΟΚ 🕔25.Αύγουστος 2018
Εθνική Κορασίδων: Ελλάδα-Σουηδία 41-51. Δύο Ελληνίδες στην καλύτερη πεντάδα, η Χατζηλεοντή MVP. Πολυμένη: «Τεράστια τιμή οι ευχές της Γυναικών»

Η Εθνική Κορασίδων βρίσκεται στην Α’ Κατηγορία. Δεν κατάφερε να φτάσει και στο χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16, αφού ηττήθηκε από την Σουηδία στον τελικό με 51-41. Ελλάδα, Σουηδία και Φινλανδία είναι οι τρεις ομάδες που ανεβαίνουν στην κατηγορία των μεγάλων.

Ένα παιχνίδι διαφορετικό από ότι είχαμε συνηθίσει ως τώρα είδαμε από τα πρώτα λεπτά. Με άστοχα σουτ, στα όρια του φάουλ διαρκώς και αρκετά λάθη. Η ελληνική ομάδα έφτασε στο 11-5 (9’) έχοντας όμως ήδη από το 6’ την Ιωάννα Χατζηλεοντή ουσιαστικά παροπλισμένη στον πάγκο, έχοντας χρεωθεί με τρία φάουλ, εκ των οποίων τα δύο επιθετικά!

Η Εθνική Κορασίδων συνέχισε στον δικό της ρυθμό, έφτασε στο 17-7 (13’) παίρνοντας επιθέσεις μέσα από ριμπάουντ και καλές άμυνες με την Σουηδία να «ροκανίζει» σιγά σιγά τη διαφορά και να οδηγεί από το 21-13 (16’) στο 21-22 (21’13’’). Το τρίποντο που έδωσε το προβάδισμα ήταν ένα από τρία καθοριστικά για την Σουηδία στο τρίτο δεκάλεπτο. Πολυμένη και Χατζηλεοντή διαμόρφωσαν το 25-22 (22’30’’), η Ελλάδα βρέθηκε στο 29-27 (24’), αλλά έχασε το προβάδισμα και πάλι (29-32, 25’20’’). Αναστασοπούλου, Γούλα και Λέξα ήταν αυτές που ευστόχησαν για το 35-34 (28’12’’).

Η Σουηδία πήρε και πάλι τα ηνία και τα κράτησε σταθερά στην τέταρη περίοδο, για να φτάσει στην τελική επικράτηση με 51-41 με την διαφορά να «ανοίγει» στο τελευταίο λεπτό.

Διαιτητές: Γουέμπ (Μ. Βρετανία), Φούσκα (Σλοβακία), Μπαρκάουσκας (Λιθουανία)

Δεκάλεπτα: 11-7, 21-19, 35-34, 41-51

Ελλάδα (Μπακογεώργος): Αναστασοπούλου 8 (14ρ), Χατζηλεοντή 5, Γούλα 4, Λέξα 4, Πολυμένη 4, Μποσγανά 13, Μπουντούρη, Γρηγοροπούλου 2, Νάτσκου, Παπαδοπούλου 1, Σακελλαρίου

Η στατιστική της αναμέτρησης: https://www.fiba.basketball/europe/u16bwomen/2018/game/2508/Greece-Sweden#tab=boxscore


Δύο Ελληνίδες στην καλύτερη πεντάδα, η Χατζηλεοντή MVP

Όχι μία, αλλά δύο Ελληνίδες βρέθηκαν στην καλύτερη πεντάδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U16 Β’ Κατηγορίας στο Μαυροβούνιο. Τη θέση τους ανάμεσα στις κορυφαίες του τουρνουά βρήκαν η Ιωάννα Χατζηλεοντή και η Έλενα Μποσγανά. Πολυτιμότερη παίκτρια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αναδείχθηκε η Ιωάννα Χατζηλεοντή!

basket.gr


Πολυμένη: «Τεράστια τιμή οι ευχές της Γυναικών»

«E, εντάξει… Δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα στον τελικό…» Λίγο μετά το τέλος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κορασίδων, η Λαμπρινή Πολυμένη, στα 15 της, το βρίσκει δύσκολο να «χωνέψει» τήν ήττα από την Σουηδία και να χαρεί για την άνοδο στην Α’ Κατηγορία.

«Πανηγυρίσαμε, δεν λέω… Ήταν ο αρχικός μας στόχος και τον πετύχαμε. Δεν ήρθε όμως και το αποτέλεσμα που θέλαμε στον τελικό. Θα κρατήσουμε την άνοδο και θα συνεχίσουμε».

Όπου συνέχεια για την ίδια είναι ένα ακόμη ραντεβού με την Εθνική Κορασίδων. Η Πολυμένη είναι ένα από τα τέσσερα κορίτσια αυτής της ομάδας που όντας 15 και 16 χρονών θα δρέψουν τους καρπούς της ανόδου. Θα αγωνιστούν του χρόνου στην Α’ Κατηγορία.

«Δουλέψαμε πολύ όλες για να πετύχουμε το στόχο μας. Είμαστε κάποιες από τις Παγκορασίδες μαζί, αλλά κυρίως δούλεψε η μία για την άλλη, προσπάθησε η μία για την άλλη όλο αυτό το διάστημα και ακούγαμε τους προπονητές μας».

Άκουγαν και τις ευχές και τα τραγούδια κάποιων άλλων όμως: Της Εθνικής Γυναικών που ήταν δίπλα τους σε όλη την πορεία, έστω και από μακριά: «Πραγματικά ήταν τεράστια τιμή για εμάς. Εγώ που τις έβλεπα μόνο από την τηλεόραση να τις βλέπω να χαίρονται με κάτι που κάνουμε εδώ! Ανατρίχιασα μόλις είδα που ανέβασαν βίντεο και μας έστειλαν τις ευχές τους. Ήμασταν όλες πολύ χαρούμενες και παίζαμε και γι’ αυτές».

Έχει και αφιέρωση στο τέλος… «Η άνοδος αφιερώνεται σε όλες τις συμπαίκτριές μου, στον κόουτς και όλους τους προπονητές μας εδώ, σε όλο το τιμ. Είμαστε οικογένεια, περάσαμε πολλές ώρες όλοι μαζί και είμαι χαρούμενη που θα ξανασυναντηθούμε στην Α’ Κατηγορία».

basket.gr

Share this article with friends