“Έφυγε” ο Γιάννης Πολίτης

“Έφυγε” ο Γιάννης Πολίτης

📁 NEA 🕔13.Ιούνιος 2020

Μια εμβληματική φυσιογνωμία του μπάσκετ “εφυγε” απο κοντά μας. Ο Γιάννης Πολίτης, ένας άνθρωπος του μπάσκετ με μακρά θητεία στα γήπεδα, πέθανε στα 68 του χρόνια και η αθλητική οικογένεια είναι πιο φτωχή.

Αθλητής, προπονητής και δάσκαλος του μπάσκετ, δίδαξε μέχρι τα τελευταία του σε μικρά παιδιά.

Ως αρχηγός της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ, το 1984 κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, στον αξέχαστο τελικό των ξυρισμένων κεφαλιών, φόρεσε την ασπρόμαυρη φανέλα σε 289 παιχνίδια πρωταθλήματος, αγωνιζόμενος χωρίς διακοπή για 14 συναπτά έτη. Πέτυχε 3.225 πόντους σε αυτά τα 289 παιχνίδια και προς το τέλος της καριέρας του, εκείνο το αξέχαστο βράδυ του Απρίλη του 1984 στο Αλεξάνδρειο, ήταν αυτός που σήκωσε πρώτος το Κύπελλο Ελλάδας στα χέρια του. Το πρώτο Κύπελλο που κατέκτησε η ομάδα μπάσκετ του ΠΑΟΚ.

Ο γεννημένος το 1952 Γιάννης Πολίτης, έπαιξε στον ΠΑΟΚ και τα πρώτα του βήματα γίνονται στην ομάδα του Αετού Θεσσαλονίκης, στο ξεκίνημα της δεκαετίας του ’70.

Με την παρουσία του σηματοδότησε μία μεγάλη προσπάθεια, που μπορεί να πέρασε και από πέτρινα χρόνια, αλλά με βασικό της χαρακτηριστικό το πείσμα και την αγάπη για τον ΠΑΟΚ, έγινε ο προπομπός για τις μεγάλες στιγμές που ακολούθησαν τις επόμενες δεκαετίες.

Ο Γιάννης Πολίτης ασχολήθηκε με την προπονητική μετά το τέλος της καριέρας του, διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών του ΠΑΟΚ και αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό με το θάνατό του.

Η ΕΚΑΣΘ συμπαρίστανται στο θρήνο των δικών του ανθρώπων.

Share this article with friends