ΕΟΚ | Εθνική Γυναικών : Ελλάδα – Βουλγαρία 73-66 – Π.Φ. Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2021 – Δηλώσεις Μασλαρινού, Σταμολάμπρου και Νικολοπούλου

ΕΟΚ | Εθνική Γυναικών : Ελλάδα – Βουλγαρία 73-66 – Π.Φ. Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2021 – Δηλώσεις Μασλαρινού, Σταμολάμπρου και Νικολοπούλου

📁 NEA, ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ, ΕΟΚ 🕔12.Νοέμβριος 2020
ΕΟΚ | Εθνική Γυναικών : Ελλάδα – Βουλγαρία 73-66 – Π.Φ. Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2021 – Δηλώσεις Μασλαρινού, Σταμολάμπρου και Νικολοπούλου

Το ζητούμενο ήταν η νίκη για την Εθνική Γυναικών σε αυτή τη φάση των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2021 και τα κατάφερε. Επικράτησε με 73-66 της Βουλγαρίας στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου παραμένοντας σε τροχιά πρόκρισης.

Με τη Μαριέλλα Φασούλα να κάνει double double (21 πόντοι, 11 ριμπάουντ) και τις Νικολοπούλου, Χριστινάκη και Σταμολάμπρου να είναι καθοριστικές η Ελλάδα σημείωσε τη δεύτερη νίκη της στον Β’ Όμιλο.

Η Εθνική μπήκε δυνατά στο παρκέ και στο ξεκίνημα με τις Χριστινάκη και Φασούλα πήρε προβάδισμα με 11-6 (4’45’’). Η Βουλγαρία προσπάθησε να μαζέψει την εις βάρος της κατάσταση, πλησίασε σε 11-10 (5’30’’), όμως γρήγορα οι παίκτριες του Βασίλη Μασλαρινού βρήκαν τις λύσεις. Με την Αγγελική Νικολοπούλου να «ζεσταίνεται» για τα καλά η Ελλάδα έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με 21-12. Η ίδια παίκτρια με το… καλημέρα στο δεύτερο δεκάλεπτο έδωσε διψήφια διαφορά στην εθνική (23-12) που είχε βρει ρυθμό, ενώ η είσοδος και πάλι της Φασούλα στο παιχνίδι δυνάμωσε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μέσα στη ρακέτα με τη βοήθεια της στο σκοράρισμα να είναι σημαντική.

Η Βουλγαρία εκμεταλλεύτηκε τα λάθη και την αστοχία της εθνικής και σταδιακά από το 15ο λεπτό άρχισε την αντεπίθεσή της. Με την Γκεοργκίεβα να σηκώνει μεγάλο βάρος στην επίθεση ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου έφερε το παιχνίδι στους τρεις πόντους (29-26). Τρεις βολές, όμως, από την Σταμολάμπρου με την εκπνοή έδωσαν ανάσα έξι πόντων (32-26) στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Η Εθνική προσπαθούσε να κρατήσει τη διαφορά, όμως η Βουλγαρία πίεσε φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής (36-35, 22’23’’), ενώ ένα τρίποντο από την Κότσεβα έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα (40-38, 25’30’’). Η απάντηση της Ελλάδας ήρθε άμεσα από Νικολοπούλου και Σπανού (45-43), ενώ στο παιχνίδι του σκοραρίσματος μπήκε και η 17χρονη Μποσγανά. Με βολές η Γκεοργκίεβα που είχε ανεβάσει την απόδοσή της, έφερε το ματς στα ίσα (48-48) σκορ με το οποίο τελείωσε το τρίτο δεκάλεπτο.

Με την Ελλάδα να μην μπορεί να βρει λύσεις η Βουλγαρία πήρε ένα μικρό προβάδισμα (52-48,31’30’’). Ο Βασίλης Μασλαρινός ανακάτεψε την… τράπουλα και οι διεθνείς ανέκαμψαν κάνοντας το 58-56 (34’) και λίγο μετά το 64-60 (35’30’’). Η Σταμολάμπρου με ένα «μεγάλο» τρίποντο έκανε το 67-62 (36’15’’) και η Φασούλα το 69-62 με τις αθλήτριές μας να δείχνουν ψυχραιμία σε κρίσιμα σημεία. Η Κότσεβα έδωσε ανάσα στη Βουλγαρία με τρίποντο (69-66) δύο λεπτά πριν την λήξη με το φινάλε να είναι δραματικό.

Φασούλα και Νικολοπούλου, ωστόσο, αποδείχθηκαν ψύχραιμες στο τέλος κάνοντας το 73-66 που ήταν και το τελικό σκορ με την Εθνική να παίρνει μια πολύτιμη νίκη.

Δεκάλεπτα: 21-12, 32-26, 48-48, 73-66

Ελλάδα (Μασλαρινός): Σπανού 6, Νικολοπούλου 15(1), Σταμολάμπρου 13(2), Φασούλα 21, Χριστινάκη 11(1), Μποσγανά 5, Αλεξανδρή 2, Διέλα, Πατεράκη, Βιντσιλαίου.

Βουλγαρία (Μιχαήλοφ): Γκεοργκίεβα 15(1), Κότσεβα 14(2), Χρίστοβα Ντ. 6, Χρίστοβα Μπ. 11, Ζλατάνοβα 12, Νάτσκινα, Νικόλοβα, Πέτροβα, Στοϊτσεβα 8.

Η στατιστική της αναμέτρησης: https://www.fiba.basketball/womenseurobasket/2021/qualifiers/game/1211/Greece-Bulgaria#tab=boxscore

Μασλαρινός: “Τα κορίτσια έχουν δώσει το 100%”

Η Εθνική Ομάδα έφτασε στη νίκη επί της Βουλγαρίας και ο ομοσπονδιακός προπονητής, Βασίλης Μασλαρινός, ξεκαθάρισε πως όλοι περίμεναν ένα δύσκολο παιχνίδι, αναφερόμενος και στη σύνθεση της ομάδας που έχει πολλά νέα πρόσωπα, αλλά και στη συνέχεια με τη Σλοβενία:

«Περιμέναμε πως θα είναι δύσκολο το ματς. Η Βουλγαρία δυσκόλεψε πολύ και τη Σλοβενία, είχαμε και τέσσερις απουσίες. Στην αρχή χτίσαμε μια καλή διαφορά, αλλά στη συνέχεια κάναμε λάθη, είχαμε νευρικότητα και χάλασε και η άμυνά μας. Μιλήσαμε με τα παιδιά, αλλάξαμε λίγο την άμυνά μας, βάλαμε κάποια εύκολα καλάθια και στο τέλος νικήσαμε δίκαια. Η Βουλγαρία είναι πολύ επιθετική ομάδα, μας ανάγκασε να πάμε σε βοήθειες και με κάποιες έξτρα πάσες μάς δημιουργούσαν προβλήματα. Όταν αλλάξαμε την άμυνά μας βρήκαμε τις λύσεις και κερδίσαμε. Είμαστε μια καινούρια ομάδα, με πολλές νέες παίκτριες. Τα κορίτσια έχουν δώσει το 100% και πιστεύουμε πως θα το κάνουν και στην πορεία. Η Σλοβενία είναι φαβορί του ομίλου, έμπειρη ομάδα. Δεν έχουμε να χάσουμε κάτι. Είναι διαφορετική ομάδα από τη Βουλγαρία. Θα παλέψουμε και εύχομαι να κερδίσουμε. Πάμε αρχικά για τη νίκη και θα κοιτάξουμε το +6 αν μας το δώσει η εξέλιξη του αγώνα».

Νικολοπούλου: “Παίζουμε και γι’ αυτές που λείπουν”

Η Αγγελική Νικολοπούλου όπως το συνηθίζει έδωσε μάχες, ήταν καθοριστική σε κρίσιμα σημεία του αγώνα και βοήθησε τα μέγιστα στη νίκη επί της Βουλγαρίας. Στις δηλώσεις της δεν ξέχασε και τις συμπαίκτριές της που δεν μπόρεσαν να βρίσκονται με την ομάδα στο Ηράκλειο για αυτούς τους δύο αγώνες της προκριματικής φάσης του Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2021:

«Το πάθος και η άμυνα χαρακτηρίζει το παιχνίδι μας. Κάποια στιγμή στο δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο χάσαμε τη συγκέντρωσή μας κι αυτό μας στοίχισε. Όμως στο τέταρτο δεκάλεπτο με κάποια τρικ πήραμε τη νίκη. Δυστυχώς έχουμε πολλές απουσίες, Σπυριδοπούλου, Σωτηρίου, Παυλοπούλου, Γέμελος και Χατζηλεοντή, είναι παίκτριες της βάσης της ομάδας. Όμως αυτές είναι οι συνθήκες, παίζουμε και γι’ αυτές και πρέπει οι δώδεκα που είμαστε στο γήπεδο να καταθέτουμε ψυχή και μυαλό. Ελπίζουμε, θέλουμε και διεκδικούμε να είμαστε στο Ευρωμπάσκετ. Η Σλοβενία είναι μια δύσκολη αντίπαλος, θα προετοιμαστούμε από αύριο για τον αγώνα του Σαββάτου».

Σταμολάμπρου: «Ζωής και θανάτου ο αγώνας με τη Σλοβενία

Η Εθνική Γυναικών επικράτησε της Βουλγαρίας και πλέον έπεται ένας καθοριστικός αγώνας με τη Σλοβενία. Είναι ένα από τα σημεία στα οποία στάθηκε η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου μιλώντας μετά τον αγώνα:

«Η διακοπή στο πρωτάθλημα δεν βοήθησε να έχουμε ρυθμό. Αρχίσαμε καλά, αλλά χάσαμε κάποια εύκολα καλάθια και επιτρέψαμε στη Βουλγαρία να μπει στο ματς. Ευτυχώς πήραμε τη νίκη, θέλαμε μεγαλύτερη διαφορά, αλλά κρατάμε τη νίκη. Μην ξεχνάμε πως είχαμε τέσσερις απουσίες. Στο τέλος μάς βοήθησαν και οι κόουτς να έχουμε καθαρό μυαλό, όπως και τα σουτ. Πιέσαμε πιο πολύ στην άμυνα, δώσαμε μπάλες στη Φασούλα και τη Σπανού και πήραμε τη νίκη. Το ματς με τη Σλοβενία είναι ματς ζωής και θανάτου. Αρχικά θέλουμε τη νίκη και στην πορεία θα προσπαθήσουμε να υπερκαλύψουμε και τη διαφορά των έξι πόντων. Είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι του ομίλου μας, έχουν και δύο παίκτριες που απουσίαζαν. Θα ξεκουραστούμε, θα προετοιμαστούμε και θα πάμε για τη νίκη».



Share this article with friends