Το ελληνικό μπάσκετ πενθεί για το θάνατο του Βαγγέλη Λυμπεράτου

Το ελληνικό μπάσκετ πενθεί για το θάνατο του Βαγγέλη Λυμπεράτου

📁 NEA 🕔15.Φεβρουάριος 2022

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. εκφράζει την βαθύτατη οδύνη του καθώς και τα ειλικρινή συλλυπητήρια προς τους οικείους του !

O Ευάγγελος Λυμπεράτος, ήταν ιδρυτικό μέλος της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. και τέως Προέδρος της, εμβληματικός παράγοντας και άοκνος εργάτης του ελληνικού μπάσκετ.

Τα λόγια περιττεύουν για το μέγεθος της απώλειας λόγω της πολύπλευρης προσωπικότητας και της προσφοράς αλλά και για το δυσαναπλήρωτο της απώλειας αυτής για το άθλημα μας.

Το 1995 ο Βαγγέλης Λυμπεράτος μαζί με τους Καπαγέρωφ, Παλάτο, Μακρή και Βλάμη ιδρύουν την ΕΣΚΑΝΑ υπηρετώντας την από όλα τα πόστα του ΔΣ (Πρόεδρος ΕΟΔ , Πρόεδρος επιτροπής πρωταθλημάτων , Γενικός Γραμματέας, Α΄ Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος), ενώ υπήρξε μέλος του προηγούμενου ΔΣ της ΕΟΚ.

Στην πορεία του στο χώρο της Καλαθοσφαίρισης ο Βαγγέλης Λυμπεράτος ασχολήθηκε κυρίως με την ανάπτυξη του αθλήματος ευρισκόμενος στην παραγωγική διαδικασία μαζί με τον Γ. Μακρή.

Όλα αυτά τα χρόνια συνεργάστηκε με σπουδαίους προπονητές και πάντα στις συνεργασίες του σεβόταν την ιδιότητά τους ως προπονητές και ποτέ δεν υπεισήλθε στο έργο τους.

Ο Β. Λυμπεράτος ήταν έγγαμος με την παλιά αθλήτρια του μπάσκετ Ευριδίκη Βλάχου και μαζί της είχε αποκτήσει δύο παιδιά.

Share this article with friends