ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΣΟΤΣΟΥΜΑΝΟ

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΣΟΤΣΟΥΜΑΝΟ

📁 NEA 🕔11.Μάρτιος 2022

Ο Κώστας Τσοτσουμάνος αποτελεί μια ακόμη απώλεια του μπάσκετ. Ο ιδρυτής του ICBS College της Θεσσαλονίκης, είχε έντονη παραγοντική δράση στο χώρο του αθλητισμού. Η ομώνυμη ομάδα, με αφετηρία τα τοπικά πρωταθλήματα, έφτασε στην Α2. Παράλληλα, ο σύλλογος διέγραψε πορεία επιτυχιών και στις ηλικιακές κατηγορίες φτάνοντας σε κατάκτηση πανελλήνιου πρωταθλήματος.

“Έφυγε” στις 8 Μαρτίου και η Ε.ΚΑ.Σ.Θ., σύσσωμο το δ.σ. εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.
Ο Κώστας Τσοτσουμάνος γεννήθηκε στο Άνω Μητρούσι Σερρών, σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως καθηγητής φυσικής στα φροντιστήρια «Παιδεία» το 1967 η οποία διήρκεσε μέχρι το 1979.

Το 1977 ίδρυσε το Κολλέγιο Επιχειρησιακών Σπουδών ICBS Θεσσαλονίκης, το οποίο και αναπτύχθηκε σε Αθήνα και Λάρισα και τα οποία συνεργάζονται με το Πανεπιστήμιο του Winchester και του Kingston της Μ. Βρετανίας σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα επιχειρησιακών σπουδών. Μέχρι σήμερα κατείχε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στα τρία Κολλέγια και ήταν αναπληρωτής Πρόεδρος της Ενώσεως Κολλεγίων Ελλάδος.

Παράλληλα με τις δραστηριότητες του στο χώρο της εκπαίδευσης ασχολήθηκε και με το αθλητισμό και ειδικότερα με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης ως εκπρόσωπος του ΕΣΑΚΕ στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης από το 2003 έως το 2005. Από το 2006 έως και το 2009 ήταν εκπρόσωπος των ομάδων της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης στον ΕΣΑΚΕ.

Share this article with friends