ΣΒΚΘ | Η αποστολή των βετεράνων της Θεσσαλονίκης σε συνάντηση με την Ελληνική Κοινότητα της Mar del Plata

ΣΒΚΘ | Η αποστολή των βετεράνων της Θεσσαλονίκης σε συνάντηση με την Ελληνική Κοινότητα της Mar del Plata

📁 NEA 🕔31.Αύγουστος 2023

Μια εξαιρετικά θερμή και συγκινητική βραδιά έζησαν τα μέλη της ελληνικής αποστολής που συμμετέχει στο 16ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Maxibasketball που διοργανώνεται από τη FIMBA στην Αργεντινή.

Μετά από επικοινωνία που είχε γίνει πριν την έναρξη του ταξιδιού της αποστολής του Συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης, μέλη της Ελληνικής Κοινότητας παραβρέθηκαν στην τελετή έναρξης της διοργάνωσης και συμμετείχαν στην παρέλαση μαζί με την ελληνική ομάδα.

Μετά τη λήξη του πρώτου αγώνα -όπου παρέστησαν και Έλληνες της Μαρ ντελ Πλάτα- η ομάδα προσκλήθηκε για δείπνο στο κτίριο της Ελληνικής Κοινότητας, κάτι που πραγματοποιήθηκε μια μέρα μετά.

Στους χώρους της κοινότητας περιλαμβάνεται ορθόδοξη εκκλησία, χώρος εκδηλώσεων καθώς και τούλινα όπου προετοιμάζονται τα γεύματα για τις συχνές συνεστιάσεις των εκεί Ελλήνων.

Μέλη της μικρής κοινότητας που αριθμεί συνολικά περίπου 120 άτομα, είναι άτομα μεγαλύτερης ηλικία που βρίσκονται στην Αργεντινή από τις δεκαετίες του ´50 και του ´60, αλλά και παιδιά και εγγόνια των οικογενειών τους. Πολλοί μιλούν ελληνικά, άλλοι όχι, όμως όλοι έχουν ελληνικά ονόματα και προσπαθούν με μεγάλη αγάπη να κρατούν τις ελληνικές παραδόσεις και τους δεσμούς μεταξύ τους.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς επικράτησε μια πραγματικά συγκινητική ατμόσφαιρα, όπου ακούστηκαν πολύ όμορφες ιστορίες κάτω από τους ήχους ελληνικής μουσικής και τα μέλη του Συνδέσμου έδωσαν αναμνηστικά από την Ελλάδα, την πόλη της Θεσσαλονίκης και του Σ.Β.Κ.Θ. σε όλους τους Έλληνες που παραβρέθηκαν στην συνάντηση.

Ήταν μια βραδιά που αντιπροσωπεία των βετεράνων καλαθοσφαιριστών της Ελλάδας ένιωσε πολύ όμορφα, ακόμη περισσότερο επειδή ήταν προφανές ότι οι Έλληνες που ζουν σε αυτή την τόσο μακρινή γωνιά του κόσμου ήταν ενθουσιασμένοι και συγκινημένοι από αυτή την συνάντηση.

Σαν τελευταία κίνηση, τα μέλη του Συνδέσμου άφησαν μια φανέλα με τις υπογραφές όλων στην Κοινότητα αλλά και την επίσημη σημαία του Δήμου Θεσσαλονίκης που ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας παρέλαβε με μεγάλη χαρά και δήλωσε πως θα αναρτηθεί σε περίοπτη θέση στο κτίριο.

Ήταν μια εξωαγωνιστική δράση για τους βετεράνους που θα μείνει σε όλους αξέχαστη.

]

Share this article with friends