ΣΒΚΘ | Η ελληνική αποστολή στο 16ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FIMBA στην Αργεντινή

ΣΒΚΘ | Η ελληνική αποστολή στο 16ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FIMBA στην Αργεντινή

📁 NEA 🕔04.Σεπτέμβριος 2023

Το ταξίδι των Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών της Θεσσαλονίκης στην Αργεντινή εξελίσσεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Στον κρίσιμο για την κατάταξη της κατηγορίας 60+ αγώνα της εκπροσώπου της Ελλάδας με την αντίστοιχη της Βραζιλίας, η ήττα με 53-51 άφησε εκτός οκτάδας την ελληνική ομάδα.

Σε μεγάλο μέρος του αγώνα η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε το προβάδισμα, όμως στο τέλος η κόπωση και οι τραυματισμοί βασικών παικτών συντέλεσαν στο αρνητικό αποτέλεσμα.

Για την ιστορία, την πρώτη θέση στην κατηγορία 60+ -όπου συμμετείχε η ομάδα μας- κατέλαβε η Σλοβενία του γνωστού στη χώρα μας Slavko Kotnik με δεύτερη τη Βραζιλία και τρίτη την Αυστραλία.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων υπήρξαν ευχάριστες εκπλήξεις, όπως η επίσκεψη από δύο ελληνικής καταγωγής αθλητές, του Μιχάλη (Miguel) Γιαννάκη που αγωνιζόταν με την ομάδα της Αργεντινής στην κατηγορία 40+ και του Αναστάση Καραπά που συμμετείχε στους αγώνες με την ομάδα της Χιλής 60+ αγωνιζόμενος και εναντίον της ομάδας μας.

Με μεγάλη θέρμη ήρθαν κοντά στα μέλη της ελληνικής αποστολής και έδειξαν -παρότι είναι άνθρωποι που δε γεννήθηκαν στην Ελλάδα- την αγάπη τους για τη χώρα και τη διάθεση τους να αναπτύξουν δεσμούς με αυτήν εκπροσωπώντας το ελληνικό πνεύμα και τη φιλοσοφία.

Μετά τη λήξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, τα μέλη της ομάδας συνέχισαν το ταξίδι στα βόρεια της Αργεντινής και συγκεκριμένα στο Iguazu Falls, όπου επισκέφτηκαν τους μεγαλύτερους καταρράκτες του κόσμου που βρίσκονται μεταξύ Αργεντινής, Βραζιλίας και Παραγουάης. Ήταν μια εξαιρετική τουριστική εμπειρία!

Στην συνέχεια επισκέφθηκαν την πρωτεύουσα της χώρας Μπουένος Άϊρες, όπου μεταξύ άλλων συναντήθηκαν με μέλη της εκεί ελληνικής κοινότητας. Εκεί, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στον ελληνικό πολιτιστικό σύλλογο ΝΟΣΤΟΣ, ανταλλάχθηκα αναμνηστικά με την πρόεδρο του συλλόγου κυρία Χριστίνα Τσαρδίκου.

Share this article with friends