ΣΒΚΘ | Πρόεδρος της FIMBA Europe ο Πάρης Πετράς, σε Ιταλία και Ελβετία οι επόμενες διοργανώσεις του Maxibasketball

ΣΒΚΘ | Πρόεδρος της FIMBA Europe ο Πάρης Πετράς, σε Ιταλία και Ελβετία οι επόμενες διοργανώσεις του Maxibasketball

📁 NEA 🕔14.Σεπτέμβριος 2023

Ολοκληρώθηκε η επιστροφή της ελληνικής αποστολής από την Αργεντινή που συμμετείχε στο 16ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Maxibasketball της FIMBA φέρνοντας ενδιαφέροντα νέα.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της γενικής συνέλευσης της FIMBA που διεξήχθη στη Mar del Plata, προέκυψε αλλαγή στις κορυφαίες διοικητικές θέσεις, μετά από πολυετή θητεία των προηγούμενων μελών.

Πρόεδρος της FIMBA ανακηρύχθηκε ο Αργεντινός Agustin Rodriguez Lamas, ο οποίος μέχρι πρόσφατα κατείχε τη θέση του Operative Director.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης Πάρης Πετράς αναδείχθηκε Πρόεδρος της FIMBA Europe για την περίοδο 2023-2027, μια ιδιαίτερα σημαντική αναγνώριση για τον ίδιο αλλά και συνολικά για το Maxibasketball της Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας.

Ο επίσης Αργεντινός Norberto Inchauspe είναι ο νέος πρόεδρος της FIMBA America.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης στη Mar del Plata ανακοινώθηκε από τη FIMBA η διοργανώτρια για το 17ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Maxibasketball, που είναι η Ελβετία και συγκεκριμένα η περιοχή του Ticino. Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στις πόλεις Bellinzona, Lugano και Locarno από τις 27 Ιουνίου ως τις 6 Ιουλίου 2025.

Όπως είναι γνωστό από πέρσι, η επόμενη διοργάνωση της FIMBA για τις ελληνικές ομάδες είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Pesaro της Ιταλίας 21-30 Ιουνίου 2024.

Επίσης, κατά το 2024 θα διεξαχθεί το Παναμερικανικό Πρωτάθλημα της FIMBA στη Merida του Mexico. Οι ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων είναι 12-21 Απριλίου.

Share this article with friends